WARMTEONTTREKKING WATER-WATER

Ook uit ons grondwater kunnen we gratis warmte halen. De grondwaterlaag heeft het hele jaar een constante temperatuur van 8°C tot  15°C. De energie wordt rechtstreeks onttrokken uit het opgepompte water, de pomp verhoogt die warmte en het afgekoelde water wordt terug geïnfiltreerd in de grond.

GROTE VERMOGENS

Onttrekking van warmte uit het grondwater wordt voornamelijk toegepast bij grote vermogens. Hierbij maken we gebruik van een  zogenoemde winnings- en infiltratieput(ten). Deze grondwaterputten liggen op 50 tot 150 meter onder de grond, opnieuw afhankelijk van de bodemsamenstelling en het vermogen van de pomp.

 

MONOBORING EN DUOBORING

Bij een monoboring plaatsen we de winningsput en infiltratieput(ten) verticaal uit elkaar met een verschil van 15 à 20 meter, dit heeft als voordeel plaats besparend te zijn maar is afhankelijk van de geologie en geschikt voor een relatief kleiner debiet.

Bij een duoboring dienen de boringen 20 meter horizontaal uit elkaar te liggen, deze methode wordt toegepast wanneer we veel plaats hebben om te boren en kan zeer ruime debieten aan.

Interesse in een warmtepomp?
Laat uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

Quick contact