Herplant, Vosselaar

Professioneel

JVD warmtepomptechnieken installeerde een water/water warmtepomp Viessmann vitocal 300-G van 56,2 kW bij onze klant Herplant in Vosselaar.

Didier Hermans aan het woord:

Om onze nieuwe gebouwen duurzaam en milieubewust te verwarmen kozen we voor een warmtepomp. Al snel kwamen we in contact met Joris Van Dyck. Op basis van onze plannen maakte hij een studie van het benodigd vermogen voor zowel onze kantoren als voor de appartementen van onze seizoenarbeiders. De verwarming van de werkruimten werd apart berekend. De vakkundige offerte zorgde voor een duidelijke kostenberekening.

Ook over de uitvoering niets dan lof. JVD Warmtepomptechnieken werkt met professionele arbeiders en houdt zich aan het werkschema. Dit laatste is meer en meer een uitzondering in de bouwwereld.

In onze kantoren en de appartementen werd gekozen voor vloerverwarming. In de loodsen werken we met ventiloconvectoren. We kunnen zowel verwarmen als koelen wat heel wat extra comfort geeft. De warmtepomp 300-G van Viessmann 56,2 kW staat in een master-slave opstelling voor een optimale werking.

Na twee jaar volledige werking kan ik duidelijk stellen dat een warmtepomp een zeer duurzame manier van verwarmen (en koelen) is. Het kost weliswaar wat meer aan elektriciteit maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de hoge opbrengst (COP).

De installatie van een warmtepomp is niet goedkoop maar je verdient de uitgave snel terug, zo’n pomp is ook onderhoudsvrij. De overheid voorziet voor deze duurzame manier van verwarmen extra ondersteuning, ook hiermee heeft JVD Warmtepomptechnieken ons begeleid.

Kortom, wij zijn zeer tevreden over de installatie en de professionele begeleiding door Joris Van Dyck!