Professioneel

Voor de nieuwe werkplaats met kantoor en magazijn van de firma Noord Trucks besliste de zaakvoerder te kiezen voor hernieuwbare energie, de warmtepomp. Via de winningsput pompen we het grondwater op, richting de warmtepomp welke de geperste warmte door de 1400 m² aan vloerverwarmingsbuizen doet stromen.  Tot slot sturen we het afgekoelde water terug via de infiltratieput naar het grondwater. In het filmpje toont Joris de eerste twee fases van onze werken.

Voordelen water-water warmtepomp voor industrie

Het voornaamste voordeel is dat, omwille van de constante temperatuur van het grondwater, de water-water warmtepomp een uitzonderlijk goed rendement behaalt. Verder zijn de boorputten netjes weggewerkt in de groenzone. Daarbij kan men met een warmtepomp op een milieuvriendelijke en budgetvriendelijke manier koelen. Dit geeft in combinatie met vloerverwarming de werknemers in het kantoor als in de werkplaats een aangenaam werkcomfort, zowel zomer als winter.

Premies voor professionele installaties

Ook voor de ondernemers heeft de overheid een aantal steunmaatregelen voorzien. Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Volg ons op de voet voor het verdere verloop van dit project!