Warmtepomp Kalmthout

Residentieel

Voor een totaalrenovatie van een hoeve in Kalmthout adviseerde Joris Van Dyck een geothermische warmtepompinstallatie Viessmann vitocal 300-G met een vermogen van 10,4 kW. De boiler van 390 liter zorgt voor de aanmaak van het sanitair warm water.

Onze klant verteld:

We wonen momenteel twee weken in ons nieuwe huis met vloerverwarming en we zouden niets anders meer wensen. Het is gelijkmatig warm overal en dit is super aangenaam. De deur moeten sluiten van de hal omdat de koude van daar in de woonkamer komt is voor ons verleden tijd. Alle deuren mogen open blijven en dit geeft een leuk vrij gevoel. Ik had persoonlijk schrik dat de pomp luidruchtig zou werken maar niets is minder waar.  We hebben geen last van de pomp want ze is stil en doet gewoon haar werk. De keuze voor Joris Van Dyck is ook zeer positief uitgevallen. Niet alleen installeren zij hoogkwalitatieve pompen maar zij geven ook een hoogkwalitatieve uitleg waarvoor meer dan voldoende tijd werd besteed.

Maar ook na de installatie is Van Dyck langs geweest om alles nogmaals duidelijk te maken aan de hand van reële gezinssituaties. Zo kunnen we nu optimaal gebruik maken van de pomp. Op lange termijn denken we om zonnepanelen bij te leggen zodat we bijna geen verwarmingskosten meer hebben en volledig groen met onze energie kunnen omgaan.