Warmtepomp Lille – B&B Rolleken

Professioneel

Deze kempische hoeve werd met ziel en passie gerenoveerd tot een prachtige B&B met alle hedendaagse snufjes en technologieën waaronder een bodem-water warmtepomp van JVD warmtepomptechnieken.

Over JVD warmtepomptechnieken in Woon- tuin- en interieurmagazine Home Sweet Home:
Wat je niet ziet tijdens de ronde door de woning, is de verwarmingsinstallatie. Deze werd verzorgd door JVD warmtepomptechnieken. “Eerst en vooral kijken we samen met de klant tot in detail wat zijn exacte behoeften zijn”, vertelt Joris van Dyck. “Twee zaken sprongen er hier uit. Enerzijds moest er voldoende warm water gegenereerd kunnen worden voor zowel de wellness, de Bed & Breakfast als de privéwoning. Anderzijds moest de B&B ook apart aangestuurd kunnen worden via een eigen thermostaat. Want het is te gek om deze kamers evenveel te verwarmen als de rest van de woning wanneer er geen gasten zijn.”

“Eens we duidelijk de behoeften kennen, zorgen we voor een grondige berekening om een maximaal rendement te kunnen halen. Voor dit project werd er gekozen voor een geothermische warmtepomp met verticale aardsondes. Deze onttrekken de warmte uit de aarde, tot een diepte van 140 meter. Deze energie gebruiken we dan om de vloerverwarming aan te sturen en het water te verwarmen voor de verschillende sanitaire ruimtes. Het groot voordeel van onze warmtepomp is dat je maar een klein deel elektriciteit nodig hebt voor de compressor en de circulatiepompen. De rest van je energie komt uit de aardewarmte. En die is gratis én milieuvriendelijk.”