


Warmtepomp Westerlo
Residentieel
In het Antwerpse vindt u een perfect afgewerkte warmtepompinstallatie met geothermie van Joris Van Dyck met ingebouwde koeling, een 390l boiler en vloerverwarming op het gelijkvloers en de verdieping.
De getuigenis van onze klant en van Woon- tuin- en interieurmagazine Home Sweet Home:
Wat ons toch wel opvalt, is de temperatuur in de woning. Buiten straalt de zon en is het meer dan dertig graden. Maar binnen is het aangenaam. Je merkt niets van de zwoele warmte buiten, ook al is de eet-en leefruimte volledig op het zuiden gericht. De zonnescreens zijn afgelaten en spelen hun rol, maar de temperatuur wordt ook geregeld door de warmtepomp. Deze werd geïnstalleerd door de firma JVD Warmtepomptechnieken.
Joris Van Dyck:“De warmtepomp haalt aardwarmte uit de bodem, een onuitputtelijke bron van gratis energie. Het principe is eenvoudig. Onder de vloeren wordt een netwerk van leidingen aangebracht waardoor water stroomt. In de winter is de temperatuur van het water 30 tot 40° C, in de zomer 14 tot 17° C. Dus met eenzelfde systeem is je woning lekker warm in de winter en heerlijk koel in de zomer. Met de ‘natural cooling’ kan je de woning tot vier graden verkoelen ten opzichte van buiten en dat is bij warme zomerdagen een wereld van verschil. Eens je het systeem in huis hebt gehad, wil je nooit meer iets anders. Een bijkomend voordeel is dat het zo goed als geen elektriciteit verbruikt, het draait op één circulatiepomp. Vergeleken met een airconditioningsysteem scheelt dat enorm veel.
Als bedrijf zijn we gespecialiseerd in warmtepompen, we doen dit al meer dan 15 jaar en hebben zo’n 1.200 geplaatste referenties. Ook de technieken doen we in eigen beheer en niet met onderaannemers. We willen graag alles zelf opvolgen zodat onze klanten echt kunnen profiteren van onze ervaring, vakmanschap en persoonlijke service.”.
“Wist u dat de woning trouwens zo goed als energieneutraal is”, geeft de bouwheer ons nog mee. “Ik wou het energiepeil zo laag mogelijk houden en het is dan ook een BEN-woning (bijna energieneutraal) geworden.”