Warmtepomp Wuustwezel

Professioneel

Zowel in een privé- als werkomgeving dient er voldoende aandacht besteed te worden aan een optimaal (leef- en werk)comfort. De verwarming maakt een groot deel uit van het comfort.

Als eerste stap nemen we de tijd om de verwarmingswensen van de bouwheer te bespreken. Is er voldoende vloerisolatie voorzien om vloerverwarming te tackeren? Is er groenzone om al dan niet boringen uit te voeren? Welk warmtepompsysteem geniet uw voorkeur? Wat is uw budget?

Cascade opstelling voor het politiekantoor

Hierna gaan we alle zaken bestuderen en maken we een voorstel op.

Omwille van de grote warmtevraag bieden we voor het politiekantoor een lucht-water cascade opstelling aan. Dit zijn twee lucht-water warmtepompen die trapsgewijs werken. Zo’n lucht-water warmtepomp biedt een heel mooi alternatief wanneer er geen mogelijkheid is om boringen uit te voeren. De binnenunit met ingebouwde boiler bevindt zich in de technische ruimte, de buitenunit op het dak, samen met de andere units van de appartementen.

11 individuele lucht-water warmtepompen voor de appartementen

In de berging van elk appartement kunnen de bewoners hun eigen compacte warmtepomptoren terugvinden. In de leefruimte de Vitotrol afstandsbediening, om de temperatuur te regelen. Een vloerverwarmingskring dicht zetten kan aan de vloerverwarmingscollector. De buitenunits opnieuw op het dak van het appartement.

 

Tot slot, de keuze voor een warmtepomp in een meergezinswoning scoort zeer goed in het EPB verhaal, om nog maar te zwijgen over de meerwaarde dat het creëert voor de appartementen en handelsruimte.