Warmtepomp Kasterlee

Residentieel

Ook voor een nieuwbouw appartementenproject dient u te voldoen aan de EPB-normen.  Een warmtepompsysteem kan ook hier een steentje bijdragen in het EPB-verhaal. Daarbij biedt een aarde-water warmtepompsysteem een rendabele en comfortabele verwarmingsoplossing, welke een meerwaarde biedt aan toekomstige huurders of kopers.

Na het adviseren en overlopen van de verwarmingswensen koos de bouwheer resoluut voor een samenwerking met JVD warmtepomptechnieken.

De twee gemeenschappelijke installaties, geplaatst in de kelder van het appartementsgebouw, zijn elk voorzien van een sanitair warm water boiler van 500 liter en buffervat. In de groenzone werden in totaal 6 boringen van 110 meter ingeboord en binnengebracht in de technische ruimtes. De appartementen werden telkens voorzien van vloerverwarming, een aparte thermostaat en energiemeters zodat er met iedere bewoner apart kan afgerekend worden.

De intekening van de technische berging en vloerverwarmingsplannen worden in overleg met Joris volledig uitgetekend zodat dit ook afgestemd kan worden met andere aannemers.